MEC De Bevelanden nodigt de Bevelandse scholen uit om deel te nemen aan onderstaande gastlessen.

Zeehonden in de Zeeuwse Delta  groep 6 t/m 8

Willen je leerlingen alles weten over de zeehonden in de Zeeuwse Delta? Vraag dan een gastles aan. Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren (RTZ) weet veel te vertellen over de zeehonden die in de Ooster- en Westerschelde voorkomen en laat mooie materialen zien. De lessen duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. De eerste gastles is gratis voor Bevelandse scholen. Wil je meer gastlessen dan betaal een eigen bijdrage van 43,50 per gastles.

 

 

Imker in de klas groep 1 t/m 8

Schrijf je in voor een gastles "Imker in de klas". De lessen van ongeveer 1 uur worden gegeven vanaf april tot aan de zomervakantie. De eerste gastles is gratis voor Bevelandse scholen. Wil je meer gastlessen dan betaal een eigen bijdrage van 43,50 per gastles.

>Meer informatie over gastlessen imker in de klas

 

Plasticsoep groep 4 t/m 8

Vissen zwemmend tussen plastic, zeezoogdieren verstrikt in ons afval en meeuwen vol met rommel. Het plastic in de oceanen is een probleem dat ook bij kinderen leeft. Gratis voor Bevelandse scholen. 

>Meer informatie over gastlessen Plasticsoep

 

Workshopserie Afval voor de BSO. Vanaf november 2022. Thema: Oud papier - nieuw papier

In de workshops staat het thema duurzaamheid centraal. Het onderwerp wordt op een creatieve en interactieve manier benaderd. Kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken waaruit een afvalproduct bestaat en geven hier met hun eigen creativiteit een nieuwe functie aan. De kinderen worden bewust van de waarde van het afval dat wij dagelijks weggooien. Duur van één workshop is 1 uur. 

>Meer informatie over workshopserie afval

 

Boswachter in de klas groep 1 t/m 8

Dat is nog eens leuk! Een boswachter van "Natuurmonumenten" in de klas die vertelt over zijn beroep en wat hij zoal tegenkomt in de natuur. Geschikt voor groep 1 t/m 8.

>Meer informatie over de Boswachter in de klas