MEC De Bevelanden nodigt de Bevelandse scholen uit om deel te nemen aan onderstaande gastlessen.

Op Expeditie naar de tropen

Ga met je klas op expeditie naar het tropisch bos van het Omnium in Goes.

 

Zeehonden in de Zeeuwse Delta  groep 6 t/m 8

Willen je leerlingen alles weten over de zeehonden in de Zeeuwse Delta? Vraag dan een gastles aan. Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren (RTZ) weet veel te vertellen over de zeehonden die in de Ooster- en Westerschelde voorkomen en laat mooie materialen zien. De lessen duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. Gratis voor Bevelandse scholen.

 

Egels en andere dieren van de Mikke groep 3 t/m 8

"De Mikke" is één van de vijf kustasielen in Nederland.  Zieke en gewonde vogels, egels en andere zoogdieren worden er verzorgd met als doel ze weer in de natuur terug te brengen. Vraag een gastles aan voor groep 3 t/m groep 8. Gratis voor Bevelandse scholen.  

>Meer informatie over Egels van de Mikke

 

Imker in de klas groep 1 t/m 8

Schrijf je in voor een gratis gastles "Imker in de klas". De lessen van ongeveer 1 uur worden gegeven vanaf april tot aan de zomervakantie. Max. 2 per school.

>Meer informatie over gastlessen imker in de klas

 

Plasticsoep groep 4 t/m 8

Vissen zwemmend tussen plastic, zeezoogdieren verstrikt in ons afval en meeuwen vol met rommel. Het plastic in de oceanen is een probleem dat ook bij kinderen leeft. Gratis voor Bevelandse scholen.

>Meer informatie over gastlessen Plasticsoep

 

Workshopserie Afval voor de BSO. Vanaf november 2021 Thema ...

In de workshops staat het thema duurzaamheid centraal. Het onderwerp wordt op een creatieve en interactieve manier benaderd. Kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken waaruit een afvalproduct bestaat en geven hier met hun eigen creativiteit een nieuwe functie aan. De kinderen worden bewust van de waarde van het afval dat wij dagelijks weggooien. Duur van één workshop is 1 uur. 

>Meer informatie over workshopserie afval

 

Trekvogels groep 7/8

Wil je met groep 7 en of 8 naar buiten om trekvogels te ontdekken in de eigen omgeving dan kan dat. Schrijf je in voor een onvergetelijk excursie met een ervaren vogelkenner.

Tijdens de excursie zal de vogelkenner een korte instructie geven over hoe de verrekijker en telescoop te gebruiken, welke trekvogels er te zien zijn, waar ze vandaag komen en heen gaan en nog meer bijzonderheden. Gratis voor Bevelandse scholen.

>Meer informatie over de trekvogel excursie

 

Boswachter in de klas groep 1 t/m 8

Dat is nog eens leuk! Een boswachter van "Natuurmonumenten" in de klas die vertelt over zijn beroep en wat hij zoal tegenkomt in de natuur. Geschikt voor groep 1 t/m 8.

>Meer informatie over de Boswachter in de klas