Feestjes

Vinden jouw kinderen de natuur ook zo leuk? Wij bieden drie idee├źn voor een kinderfeestje aan.

Expeditie Hollandsche Hoeve

Kraak de code! Met een landkaart en een kompas ga je op expeditie door het Hollandsche Hoevegebied. Je gaat over bruggetjes, door een boomgaard met schapen en door het bos. Onderweg voer je verschillende opdrachten uit. De spullen hiervoor krijg je mee in een stoere tas. Durf jij! Het duurt ongeveer 1 uur (als je niet verdwaalt). Ook leuk voor een familiefeest. Reserveer de Expeditie hier.

Tijd
Ongeveer 1 uur

Kosten
Gratis

Tip
Te combineren met een bezoek aan Tropisch Bos OmniumDe Vierlinden, de Kinderboerderij of knutselen in het Ambachtscentrum . Je kan na afloop ook lekker gaan spelen in de gratis speeltuin van de Hollandsche Hoeve en picknicken in het gebied gaat uitstekend.

 

Feestje aan de Oosterschelde

Voor een bijzonder kinderfeestje aan de Oosterschelde heeft het MEC een feestrugzak. In de rugzak zitten allerlei opdrachten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die ze met de bijbehorende materialen kunnen uitvoeren. Visnetjes en emmertjes krijgt u erbij. Met één rugzak kunnen zo'n 10 kinderen aan de slag.

Let op: voor de uitvoering is het van belang dat het laag water is!
Ga naar Eb & Vloed voor de actuele waterstanden.

Tijd
Afhankelijk van de animo van de kinderen.

Kosten
De Oosterschelde rugzak is één week te leen voor € 12,50. Ook vragen wij €50,- borg.
In deze week kun je de opdrachten alvast een keer inzien zodat je je goed kunt voorbereiden. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Suggestie
Om het feest compleet te maken kun je voor iedere feestganger nog een mooie zoekkaart aanschaffen voor € 1,25 per stuk.

 

Feestje “Modderparadijs”

Voor een leuk maar wel “vies” feestje zou je eens kunnen denken aan het thema “Modderparadijs”. Heerlijk buiten glibberen, speuren en spelen met water, zand en modder…. succes verzekerd!

Je kunt bij het MEC een pakket met opdrachten en benodigdheden lenen voor een zelf uit te zetten moddercircuit. Speel het kwallenballenspel, schilder met modder,  loop eens op je blote voeten, maak modderafdrukken, en bak de mooiste zandtaartjes.
De opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met het pakket kunnen zo'n 10 tot 12 kinderen aan de slag. Zorg wel dat ze oude kleren aantrekken!

Let op: Voor het feest heb je een plek nodig waar de kinderen lekker kunnen spelen in en rond het water en waar ze zelf modder kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld in een park zoals de Mirakel of de Hollandsche Hoeve in Goes, en het Kapelse Bos in Kapelle. Maar ook langs de Oosterschelde kun je wanneer het laag water is, aan de slag! Ga naar Eb & Vloed voor de actuele waterstanden.

Tijd
Afhankelijk van de animo van de kinderen.

Kosten
De  benodigde materialen en opdrachtkaarten zijn voor één week te leen voor € 12,50. Daarnaast vragen wij een borg van € 50,-. In deze week kun je de opdrachten alvast een keer inzien zodat je je goed kunt voorbereiden. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf  verzorgen
Het pakket bevat onder andere een aantal speciekuipen, blinddoeken, spatels, dierensporen, zoekkaarten, potjes en bakjes, emmers, sleetjes, kwasten etc. Je dient zelf nog te zorgen voor handdoeken, gips, grote vellen papier of behang en “bodemschatten”. 

Let op!

Je kunt bij het MEC alleen contant betalen.