Feestjes

Vinden uw kinderen de natuur ook zo leuk? Wij bieden drie ideeën voor een kinderfeestje aan.

MEC tassenwandeling.

Voor kinderen vanaf 7 jaar heeft het MEC een tassenwandeling door het Hollandsche Hoevegebied. De kinderen krijgen een landkaart mee van het gebied waarmee ze de route kunnen vinden en waar allerlei opdrachtjes over de natuur opstaan. In het tasje wat erbij hoort zitten materialen die gebruikt kunnen worden voor de opdrachtjes. Begeleiding door de ouders/verzorgers zelf. Wat oudere kinderen kunnen de tocht eventueel ook zelfstandig lopen. De tasjes kunt u ophalen bij het MEC. Wel even van te voren reserveren om teleurstellingen te voorkomen. De tassenwandeling kan het hele jaar gelopen worden want er is een zomer- en een wintervariant.

Tijd
Afhankelijk van de animo van de kinderen.

Kosten
Deze wandeling is gratis.

Suggesties
Na de tocht kunt u met de kinderen naar het ambachtencentrum, de kinderboerderij en/of de speeltuin gaan. Picknicken in het gebied gaat ook uitstekend!

 

Feestje “Modderparadijs”

Voor een leuk maar wel “vies” feestje zou u eens kunnen denken aan het thema “Modderparadijs”. Heerlijk buiten glibberen, speuren en spelen met water, zand en modder…. succes verzekerd!

U kunt bij het MEC een pakket met opdrachten en benodigdheden lenen voor een zelf uit te zetten moddercircuit. Speel het kwallenballenspel, schilder met modder,  loop eens op je blote voeten, maak modderafdrukken, en bak de mooiste zandtaartjes.
De opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met het pakket kunnen zo'n 10 tot 12 kinderen aan de slag. Zorg wel dat ze oude kleren aantrekken!

Let op: Voor het feest heeft u een plek nodig waar de kinderen lekker kunnen spelen in en rond het water en waar ze zelf modder kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld in een park zoals de Mirakel of de Hollandsche Hoeve in Goes, en het Kapelse Bos in Kapelle. Maar ook langs de Oosterschelde kunt u wanneer het laag water is, aan de slag! Ga naar Eb & Vloed voor de actuele waterstanden.

Tijd
Afhankelijk van de animo van de kinderen.

Kosten
De  benodigde materialen en opdrachtkaarten zijn voor één week te leen voor € 7,50 (+ borg € 50,-). In deze week kunt u de opdrachten alvast een keer inzien zodat u zich goed kunt voorbereiden. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf  verzorgen
Het pakket bevat onder andere een aantal speciekuipen, blinddoeken, spatels, dierensporen, zoekkaarten, potjes en bakjes, emmers, sleetjes, kwasten etc. U dient zelf nog te zorgen voor handdoeken, gips, grote vellen papier of behang en “bodemschatten”. 

 

Feestje aan de Oosterschelde

Voor bijzonder kinderfeestje heeft het MEC tegenwoordig een feestrugzak. In de rugzak zitten allerlei opdrachten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die ze met de bijbehorende materialen kunnen uitvoeren. Visnetjes en emmertjes krijgt u erbij. Met één rugzak kunnen zo'n 10 kinderen aan de slag.

Let op: voor de uitvoering is het van belang dat het laag water is!
Ga naar Eb & Vloed voor de actuele waterstanden.

Tijd
Afhankelijk van de animo van de kinderen.

Kosten
De Oosterschelde rugzak is één week te leen voor € 7,50 (+ borg € 50,-). In deze week kunt u de opdrachten alvast een keer inzien zodat u zich goed kunt voorbereiden. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Suggestie
Om het feest compleet te maken kunt u voor iedere feestganger nog een mooie zoekkaart aanschaffen voor € 1,25 per stuk.