Over ons

MEC De Bevelanden is een kleine en slagvaardige stichting die mensen wil stimuleren bewuster met natuur en milieu om te gaan. Dit doet het MEC door jong en oud in contact te brengen met en te informeren over de natuur en het milieu in eigen omgeving. Het (basis)onderwijs is een belangrijke doelgroep van het MEC, want ook op het gebied van natuur- en milieueducatie geldt: jong geleerd is oud gedaan.

Verder richt het MEC zich op bewoners (jeugd en volwassenen) van de Bevelanden en op toeristen. Het MEC wordt gesubsidieerd door de Bevelandse gemeenten: Goes, Noord-Beveland, Kapelle, Reimerswaal en Borsele. Deze zijn ook in het bestuur van de stichting vertegenwoordigd. Daarnaast hebben de Bevelandse natuur- en milieuorganisaties (IVN, KNNV en St. BZZB) zitting in het bestuur. Bij het uitvoeren van haar activiteiten levert een groot aantal vrijwillig(st)ers een onmisbare bijdrage.

Wat doet het MEC?

MEC De Bevelanden geeft informatie en advies over tal van natuur- en milieuonderwerpen. Er zijn folders en brochures, variërend van milieutips van de overheid, tot informatie over activiteiten van regionale natuur- en milieu- organisaties. Ook liggen er verschillende tijdschriften en boeken ter inzage. MEC de Bevelanden verzorgt scholing voor ouders van basisschoolkinderen die de basisschool willen ondersteunen bij het uitvoeren van NME-activiteiten.

Uitleen lesmaterialen

MEC De Bevelanden leent veel materialen uit. Zo zijn er bijvoorbeeld leskisten over onderwerpen zoals vlinders, het strand, natuur op de boerderij, paddestoelen, bomen, dierenwelzijn, natuurlijk afval en veel meer. In deze leskisten zitten allerlei materialen en opdrachten waarmee kinderen, maar ook volwassenen, hun directe omgeving leren (ver)kennen. Ook zijn er spelen, lespakketten en losse veldwerkmaterialen te leen. Aan de uitleen zijn voor scholen geen kosten verbonden, wel is het zaak de materialen tijdig aan te vragen om teleurstelling te voorkomen. In het MEC is een goed geoutileerde cursusruimte aanwezig met een capaciteit van zo'n 25 personen.