Natuur voor ouderen

MEC De Bevelanden is een stichting die mensen wil stimuleren bewuster met natuur en milieu om te gaan. Dit doet het MEC door jong en maar óók oud in contact te brengen met en te informeren over de natuur en het milieu in eigen omgeving. ’Het is bekend dat natuuractiviteiten een positieve invloed hebben op de gezondheid van ouderen’, daarom organiseren wij een tweetal activiteiten voor de ouderen uit de Bevelanden.

Lezing Oosterschelde

Namens het Nationaal Park Oosterschelde bieden wij de zorgcentra in de regio een lezing aan over de Oosterschelde. De lezing wordt gegeven door twee vrijwilligers van ons, mw. Ria Oranje en  Rina van Vossen. Zij komen naar het zorgcentrum toe en vertellen aan de hand van mooie foto's verhalen over vroeger en nu. Ook nemen ze herkenbare materialen mee uit de Oosterschelde zoals schelpen, wieren en andere aanspoelsels. De bewoners mogen deze materialen voelen, ruiken en bekijken en men wordt uitgenodigd om eigen ervaringen te vertellen.

De lezing kan gegeven worden voor grote én kleine groepen en duurt ongeveer 1 ½ - 2 uur (afhankelijk van koffiepauze etc.). Ook voor huiskamerprojecten is het een zinvolle onderbreking van de dag.

Kosten

Deelname is gratis. Als u dit voor uw bewoners een leuke en zinvolle activiteit vindt neem dan contact op met MEC De Bevelanden. Daarna neemt onze vrijwilliger contact met u op om verdere afspraken te maken (locatie, exacte tijd, aantal deelnemers, bijzonderheden etc.).

 

Op "Groene visite" met de IVN natuurkoffer

Afgelopen jaar zijn met dit gegeven IVN natuurgidsen van IVN Zeeuwse Delta aan de slag gegaan in verschillende zorgcentra op Schouwen-Duiveland en de Bevelanden. Bij 7 verschillende zorgcentra op de Bevelanden zijn de gidsen 12 keer langs geweest, tot ieders tevredenheid.

Zo zit de activiteit in elkaar.

Elk zorgcentrum is anders maar bij ieder centrum krijgen de bewoners van tijd tot tijd verschillende activiteiten aangeboden. Als u wilt kan daar ook een natuuractiviteit aan toegevoegd worden. Natuurgidsen van het IVN komen met een koffer vol natuur naar u toe en laten de bewoners hun zintuigen prikkelen en herinneringen van vroeger ophalen aan de hand van foto's en levende materialen. De activiteit duurt ongeveer 1 ½ uur (incl. pauze).

Dit wordt er van u verwacht.

De natuurgids begeleidt het geheel maar het is zeer wenselijk dat er minimaal 1 activiteitenbegeleider aanwezig is. Hij of zij kent de bewoners en andersom ook.

Kosten

U betaalt voor bovengenoemde activiteit € 40,- per keer voor een "groene visite".  Hiervoor komt een IVN vrijwilliger langs die een training heeft gevolgd.  Voor meer informatie of aanmelden neemt u contact op met Natasha Poposka: n.poposka@ivn.nl