Natuur voor ouderen

MEC De Bevelanden is een stichting die mensen wil stimuleren bewuster met natuur en milieu om te gaan. Dit doet het MEC door jong en maar óók oud in contact te brengen met en te informeren over de natuur en het milieu in eigen omgeving. ’Het is bekend dat natuuractiviteiten een positieve invloed hebben op de gezondheid van ouderen’, daarom organiseren wij een lezing over de Oosterschelde voor de ouderen uit de Bevelanden.

Lezing Oosterschelde

Namens het Nationaal Park Oosterschelde bieden wij de zorgcentra in de regio een lezing aan over de Oosterschelde. De lezing wordt gegeven door twee van onze vrijwilligers. Zij komen naar het zorgcentrum toe en vertellen aan de hand van mooie foto's verhalen over vroeger en nu. Ook nemen ze herkenbare materialen mee uit de Oosterschelde zoals schelpen, wieren en andere aanspoelsels. De bewoners mogen deze materialen voelen, ruiken en bekijken en men wordt uitgenodigd om eigen ervaringen te vertellen.

De lezing kan gegeven worden voor grote én kleine groepen en duurt ongeveer 1½ uur (afhankelijk van koffiepauze etc.) of zolang de concentratie goed is . Ook voor huiskamerprojecten is het een zinvolle onderbreking van de dag.

Kosten

Deelname is gratis.

Vind je deze lezing voor de bewoners een leuke en zinvolle activiteit neem dan contact met ons op. Daarna nemen onze vrijwilligers contact met jullie op om verdere afspraken te maken (locatie, exacte tijd, aantal deelnemers, bijzonderheden etc.).

De lezingen zijn mede mogelijk gemaakt door Nationaal Park Oosterschelde en Provincie Zeeland.