Natuur voor ouderen

MEC De Bevelanden is een stichting die mensen wil stimuleren bewuster met natuur en milieu om te gaan. Dit doet het MEC door jong en maar óók oud in contact te brengen met en te informeren over de natuur en het milieu in eigen omgeving. ’Het is bekend dat natuuractiviteiten een positieve invloed hebben op de gezondheid van ouderen’, daarom organiseren wij een lezing over de Oosterschelde voor de ouderen uit de Bevelanden.

Lezing "Een terugblik op de Oosterschelde"
Natuur heeft een positieve invloed op ouderen. Daarom organiseert het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden al jaren lezingen over de natuur voor deze doelgroep. Namens het Nationaal Park Oosterschelde bieden wij de zorgcentra in de regio een lezing aan over de Oosterschelde. 

Inhoud
Deze lezing wordt gegeven door twee van onze vrijwilligers. Zij komen naar het zorgcentrum toe en vertellen aan de hand van mooie foto's verhalen over vroeger en nu. Ook nemen ze herkenbare materialen mee uit de Oosterschelde zoals schelpen, wieren en andere aanspoelsels. De bewoners mogen deze materialen voelen, ruiken en bekijken en men wordt uitgenodigd om eigen ervaringen te vertellen.

Voor welke doelgroep
De lezing is geschikt voor een groep van maximaal 15 deelnemers van afdeling somatiek en dagbesteding.

Duur
Het duurt ongeveer 1 ½ uur (afhankelijk van een eventuele koffiepauze tussendoor en de concentratie van de deelnemers). De lezing worden op maandagmiddag verzorgd.

Kosten
De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nationaal Park Oosterschelde en Provincie Zeeland en wordt gratis aangeboden aan de zorgcentra in regio de Bevelanden, Walcheren, Schouwen-Duiveland en Tholen.

Meld je hier aan
Heb je je aangemeld dan neemt onze vrijwilliger contact met je om verdere afspraken te maken (locatie, exacte tijd, aantal deelnemers, bijzonderheden etc.). Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@mecdebevelanden.nl