Imker in de klas

Ook dit jaar kunt u zich inschrijven voor de gratis gastles ’Imker in de klas’ die wij organiseren i.s.m. Imkervereniging Noord- en Zuid-Beveland. Deze gastlessen worden gegeven van april tot de zomervakantie voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs.

Wat kunt u verwachten van de gastles.

De gastles duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De imker vertelt over het leven van de bij en de honingbij in het bijzonder. Hij/zij neemt imkerspullen mee en als het mogelijk is ook een minikast met levende bijen. Uiteraard is deze goed afgesloten.
Na afloop krijgt iedere leerling een bijenkrant ’Zoemers en prikkers’ met begrijpelijke informatie en leuke opdrachten en puzzels.

Wat wordt er van u verwacht.

De leerlingen enigszins voorbereiden op de gastles door bijvoorbeeld een aflevering te laten zien van ’Het Klokhuis’ en/of beeldbank. U kunt ook onze leskist ’De bijenkast’ lenen via www.mecdebevelanden.nl

Tip

Om solitaire bijen een beetje te helpen kunt u samen met uw leerlingen bijenhotelletjes maken en op zonnige plekjes aan de school hangen. Op internet zijn verschillende bouwtekeningen te vinden. Een leuke en leerzame activiteit waarna u samen met de leerlingen de solitaire bijen kunt bestuderen.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact met ons opnemen.