Imker in de klas

Ook dit jaar kan je je weer zich inschrijven voor de gratis gastles ’Imker in de klas’ die wij organiseren i.s.m. Imkervereniging Noord- en Zuid-Beveland. Deze gastlessen worden gegeven voor groep 1/2, 3/4 en 5/6 van april tot de zomervakantie. De eerste gastles is gratis voor Bevelandse scholen. Wil je meer gastlessen dan betaal een eigen bijdrage van 43,50 per gastles.

Wat kan je verwachten van de gastles.

De imker vertelt over het leven van de wilde bij en de honingbij. Hij/zij neemt imkerspullen mee en als het mogelijk is ook een minikast met levende bijen. Uiteraard is deze goed afgesloten.
Voor groep 1 en 2 duurt de les ongeveer 45 minuten. Voor groep 3/4 en groep 5/6 ongeveer 1 uur.

Wat wordt er van de leerkracht verwacht.

De leerlingen enigszins voorbereiden op de gastles door bijvoorbeeld een aflevering te laten zien van ’Het Klokhuis’ en/of beeldbank. Voor groep 1 t/m 3 kan je de leskist "De Bijenkorf" lenen en voor groep 4 t/m 6 de leskist "De Bijenkast"

 

Tip

Om solitaire bijen een beetje te helpen kan je samen met je leerlingen bijenhotelletjes maken en op zonnige plekjes aan de school hangen. Op internet zijn verschillende bouwtekeningen te vinden. Een leuke en leerzame activiteit waarna je samen met de leerlingen de solitaire bijen kunt bestuderen.

Vanaf half maart 2024 kan je je weer aanmelden voor deze gastles. Meld je hier