Workshops afval voor de BSO

In de workshops staat het thema duurzaamheid centraal. De onderwerpen van de workshops worden op een creatieve en interactieve manier benaderd. Kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken waaruit een afvalproduct bestaat en geven hier met hun eigen creativiteit een nieuwe functie aan. De kinderen worden bewust van de waarde van het afval dat wij dagelijks weggooien. Duur van één workshop is 1 uur.

Inhoud van de workshops

 

  1. Puur en plastic
    Water uit de kraan is schoon en duurzaam. Door minder uit plastic flessen te drinken heb je minder transport en afval. Plastic kan gerecycled worden als het apart wordt ingezameld.

  2. Pulp en papier
    Papierverbruik kun je verminderen en papier kun je recyclen. Dan is er minder productiebos nodig. In productiebossen is weinig biodiversiteit.

  3. Lekker verpakt
    Zwerfafval bestaat voor een groot deel uit plastic verpakkingsmateriaal; schadelijk voor dieren en milieu. Wormen en andere kleine beestjes ruimen natuurlijk afval af. Daarom experimenteren we met verpakkingen van zetmeel.

Kosten

De kosten van de workshops worden betaald vanuit “Schoon Zeeland',  een samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse Natuur- en Milieu educatieve Centra.

Voorwaarden

De workshops zijn bedoeld voor een groep van minimaal 7 tot maximaal 12 kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 – 12 jaar. Een gastdocent verzorgt de lessen maar er dient 1 leider/ster bij aanwezig te zijn om mee te helpen.

Aanmelden

Je hoeft je niet aan te melden voor de workshop. Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken.