Excursie Trekvogels in Zeeland

Wil je met groep 7 en of 8 naar buiten om trekvogels te ontdekken in de eigen omgeving dan kan dat. Schrijf je in voor een onvergetelijk excursie met een ervaren vogelkenner. Duur: max. 1 uur (exclusief reistijd). Gratis voor Bevelandse scholen.

Wat houdt de excursie in

Tijdens de excursie zal de vogelkenner een korte instructie geven over hoe de verrekijker en telescoop te gebruiken, welke trekvogels er te zien zijn, waar ze vandaag komen en heen gaan en nog meer bijzonderheden.

Waar kan je vogels kijken met een klas

Er zijn verschillende locaties op de Bevelanden waar je veilig met een klas vogels kunt kijken. In overleg met de vogelkenner wordt er een locatie uitgezocht in de buurt van de school. Soms er is een kijkhut aanwezig, soms een scherm en soms helemaal niks.  Wij adviseren dan ook dat de kinderen warme winddichte kleding dragen.  Wij zorgen voor voldoende verrekijkers, telescopen en zoekkaarten.

Planning

I.v.m. de weersomstandigheden wordt de excursie gegeven tijdens de vogeltrek in de maanden september/oktober en maart/april. Ook moeten we rekening houden met het tij. 

Voor in de klas

klik hier voor aansluitend lesmateriaal van de Vogelbescherming.

Kosten

Gratis voor Bevelandse scholen.

Informatie en aanmelden

I.v.m. covid-19 worden er helaas geen gastlessen over trekvogels gegeven op de scholen. T.z.t. kijken we wanneer dit weer door kan gaan.