<terug naar overzicht

Bodemdieren

01-09-2021

In een gezonde bodem leven bodemdieren. Zoek je mee?

De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jullie school in de buurt de bodem gezond houden.

Elk jaar rond dierendag gaan overal in het land honderden mensen op bodemdierensafari. Jullie kunnen jullie waarnemingen online doorgeven en zo bijdragen aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken...

Maar je kunt natuurlijk ook in de lente en de zomer op zoek naar spinnen, pissebedden, slakken, regenwormen, mieren, lieveheersbeestjes en oorwormen! Hiervoor kun je onze leskisten en veldwerkmaterialen gebruiken.

Bijvoorbeeld met leskist Bodemhelden. Met deze kist maken de leerlingen uit de bovenbouw op een praktische manier kennis met de natuurlijke afvalvertering in de voedselkringloop. Ze leren dat afval van de natuur wordt weer hergebruikt in de voedselkringloop en hoe dat in zijn werk gaat. Alle benodigde onderzoeksmaterialen vind je in de kist!

Of ga met peuters en kleuters op zoek naar slakken of lieveheersbeestjes. Onze ontdekkistjes helpen je op weg!

Lesmaterialen reserveren 

Klik hier om de materialen te reserveren voor je bodemdierensafari.

Heb je nog niet eerder lesmateriaal bij ons gereserveerd? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je door het inlogproces heen.