<terug naar overzicht

Met de klas op slootjessafari!

31-12-2020

Ga gewapend met schepnet, waterbak en loeppot, met je klas op onderzoek uit en ontdek welke dieren en planten er in en rond de sloot of een drinkput leven.

Slootjes en drinkputten zijn belangrijk voor zowel watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. Door de kinderen zelf op zoek te laten gaan, ontdekken ze het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Maar dan heb je natuurlijk wel de juiste materialen nodig.

Daarvoor kun je bij ons terecht. We hebben loepjes, schepnetjes, emmertjes, potjes, zoekkaarten etc. Maar ook hele leuke leskisten en veldwerkmaterialen. 

Lesmaterialen reserveren 

Benieuwd welke lesmaterialen we hebben? Kijk voor een selectie van ons materiaal eens hier in onze uitleen.

Tip: Wil je weten wat we nog meer hebben? Zoek even op het thema dat je in gedachte hebt. Dus klik bij thema bijvoorbeeld op ‘Oosterschelde’, ‘zout water’, ‘zoet water’ en ‘veldwerkmateriaal’. 

Heb je nog niet eerder lesmateriaal bij ons gereserveerd? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je door het inlogproces heen.