<terug naar overzicht

Wat een weer!

01-01-2021

Het weer, daar hebben we elke dag mee te maken! Maar hoe komt het dat het weer steeds verandert en waar komt die sneeuw toch vandaan?

Op elk moment van het jaar kun je met je klas aan de slag met het onderwerp weer.  Als de zon schijnt, het regent én als het bewolkt is.  Gewoon op het schoolplein!

Onze weerkist vormt een basis voor leerlingen om kennis te maken met het weer. Met de meetapparatuur en materialen uit de leskist kunnen ze gedurende een dag of week het weer gaan volgen door zelf metingen te verrichten (neerslag, windrichting en snelheid, temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid). Ook kunnen ze zelf hun eigen weerstation maken. 

En wil je dieper ingaan op het onderwerp weer en klimaat, neem dan ook eens onze klimaattafel mee. Laat de leerlingen spelenderwijs ontdekken wat er gebeurt wanneer er een hevige regenbui plaatsvindt die alles onder water zet.

Wie bedenkt de beste oplossing om het water in de straten te beperken?

Lesmaterialen reserveren 

Klik hier om de materialen te reserveren.

Heb je nog niet eerder lesmateriaal bij ons gereserveerd? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je door het inlogproces heen.