<terug naar overzicht

Nieuwe leskisten!

08-05-2023

Wil je voor de zomer nog aan de slag met het thema vlinders, vogels of bomen? Bekijk dan eens onze (ver)nieuwde leskisten!

Onze leskisten over vlinders, bomen en vogels zijn vernieuwd. Er zijn zowel kisten voor de onderbouw als de bovenbouw.

Leer de kinderen uit de onderbouw alles over de metamorfose van een vlinder. In de nieuwe leskist zitten allerlei materialen waarmee je de verschillende stadia van de levenscyclus van een vlinder kan laten zien. Of ga bijvoorbeeld op brandnetelexpeditie met de leerlingen uit de bovenbouw, op zoek naar de eitjes van de Kleine Vos of de Atalanta vlinder.

Ook kun je de vogels op het schoolplein bespieden en bestuderen. Dit kan ook prima in de lente! Met de kist Vogels op school komen de volgende onderwerpen aan bod: Vogels herkennen, een vogelkijkhut maken, kijken én luisteren naar vogels, het gedrag van vogels, vogelvoer maken, een voederplank en nestkast timmeren en je schoolplein omtoveren tot een vogelvriendelijk plein!

Met de leskist Jop vindt een veer, worden de kinderen uit de onderbouw door middel van het verhaal 'Jop vindt een veer' en een memoriespel nieuwsgierig gemaakt naar de vogels in hun eigen omgeving. Leuk om dan ook gelijk naar de vogels op hun nestje te kijken via Beleef de lente!

En dan zijn er nog verschillende leskisten over bomen waarmee kinderen op een interactieve manier ontdekken hoe een boom groeit, wie er allemaal in die boom leven en wat bomen allemaal voor ons doen! Want bomen zijn ongelooflijk belangrijk voor ons.

Kijk voor meer informatie eens in ons reserveringssysteem. Lenen kan nog tot aan de zomer!