Tips & Links

Uitstapjes en excursies voor kinderen

Willen uw kinderen na schooltijd of in de vakantie nog meer leuke en actieve dingen ondernemen buiten in de natuur? Kijk dan ook eens naar de activiteiten die worden georganiseerd door bijvoorbeeld IVN de Zeeuwse Delta of Terra Maris.

IVN De Zeeuwse Delta
IVN De Zeeuwse Delta organiseert diverse actieve excursies voor de jeugd op verschillende locaties. Kijk op hun site voor meer informatie.

Terra Maris
Bij Terra Maris, het museum voor natuur en landschap, is van alles te doen en te zien voor jong en oud. Kijk voor informatie over de wisselende exposities en alle activiteiten op de site.

 

App Tekenbeet

Bij buitenactiviteiten loopt u het risico op tekenbeten. Het RIVM heeft de App “Tekenbeet” ontwikkeld.  Met de App kunt u (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat u moet doen om teken correct en snel te verwijderen. De app “Tekenbeet” is gratis te downloaden voor Android-gebruikers in de Google Play Store en voor Apple-gebruikers in de App Store.

Inhoud van de app
De app bevat informatie over hoe u op teken moet controleren en hoe u een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op  hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl,  zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit.