<terug naar overzicht

De nieuwe leskist Zeehonden is klaar!

11-10-2017

Op 11 oktober is de nieuwe leskist feestelijk in gebruik genomen.

Op 11 oktober heeft Wethouder Van Dis zichtbaar verguld de leskist Zeehonden in ontvangst genomen van de heer Kramer, de voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde (NPO). Deze leskist is bedoeld voor het basisonderwijs en past in de doorgaande leerlijn van het NPO. De leskist is samengesteld door Astrid Meijer van Milieu Educatie Centrum de Bevelanden voor alle omliggende Milieu Educatie Centra. Astrid gaf aan de aanwezige natuurouders enthousiast uitleg over het gebruik van de prachtige leskist zodat zij ook hiermee aan de slag kunnen op basisscholen.

De ochtend werd toepasselijk gehouden bij Brasserie de Zeester. Deze begon met een aansprekende presentatie van de heer Van der Hiele van het ReddingsTeam Zeedieren. Hij had het over het voorkomen van zeehonden, dolfijnen, bruinvissen en zelfs haaien in de Oosterschelde en wat gedaan moet worden als een ziek of dood dier wordt aangetroffen.

De heer Kramer benadrukte het natuurlijk belang van het behoud van de Oosterschelde, zoals de op te spuiten Roggeplaat als uitrustplek voor vogels en zeehonden die hier bevallen als de plaat droog ligt.

Wilt u ook aan de slag met het thema Zeehonden, reserveer dan de leskist via ons reserveringssysteem.

Willen uw leerlingen nog meer weten over de zeehonden in de Zeeuwse Delta? Vraag dan de gratis gastles aan. Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren (RTZ) weet veel te vertellen over de zeehonden die in de Ooster- en Westerschelde voorkomen en laat mooie materialen zien. De lessen duren ongeveer 1 tot 1,5 uur.