MEC De Bevelanden nodigt u uit om deel te nemen aan gastlessen.

Imker in de klas groep 5 en 6

Schrijf u nu in voor een gratis gastles "Imker in de klas". De lessen van ongeveer 1,5 uur worden gegeven vanaf april tot aan de zomervakantie.

Zwerfafval & Plastic Soep voor bovenbouw BO

In een serie van 3 gastlessen van elk 1 tot 1,5 uur leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen wat de gevolgen van zwerfafval zijn. Ze ontdekken dat er waardevolle materialen in afval zitten en hoe je die opnieuw kunt gebruiken.

Workshopserie Zwerfafval & Plastic Soep voor de BSO

In de workshops staat het thema duurzaamheid centraal. De onderwerpen van de workshops worden op een creatieve en interactieve manier benaderd. Kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken waaruit een afvalproduct bestaat en geven hier met hun eigen creativiteit een nieuwe functie aan. De kinderen worden bewust van de waarde van het afval dat wij dagelijks weggooien. Duur van één workshop is 1 ½ uur.

Sarah's wereld

Een educatief spel voor leerlingen van groep 7 en 8 over duurzaamheid.
Doel van het spel is om leerlingen op een speelse manier inzicht te geven in de wereldwijde milieuproblematiek. Een gastdocent zal in de klas het spel met de kinderen spelen.

>Meer informatie over Sarah's wereld

 

Vogeltrackers

MEC De Bevelanden nodigt scholen van Noord- en Zuid-Beveland uit om mee te doen met het landelijke trekvogelproject 'vogeltrackers'. Het project is ontwikkeld voor groep 7 & 8 van het basisonderwijs. Doel van het project is kinderen inzicht te geven in het bijzondere leven van een trekvogel waarbij het Nederlandse kustgebied centraal staat als belangrijke tussenstop voor trekvogels.

>Meer informatie over Vogeltrackers

 

Egels van de Mikke

Voor het 1ste jaar bieden wij de Bevelandse basisscholen een gratis gastles aan van "De Mikke", één van de vijf kustasielen in Nederland.  Zieke en gewonde vogels, egels en andere zoogdieren worden er verzorgd met als doel ze weer in de natuur terug te brengen.U kunt de gastles aanvragen voor groep 1 t/m groep 8.

>Meer informatie over Egels van de Mikke

 

Boswachter in de klas

Dat is nog eens leuk! Een boswachter van "Natuurmonumenten" in de klas die vertelt over zijn beroep en wat hij zoal tegenkomt in de natuur. Geschikt voor groep 1 t/m 8.

>Meer informatie over de Boswachter in de klas