Cursussen

Dit jaar (2017) organiseren we verschillende korte natuuroudercursussen van 2 bijeenkomsten. U kunt zich voor 1 of meerdere cursussen aanmelden ongeacht in welke gemeente u woont. Kosten: GRATIS.

Natuur rond de Oosterschelde
Heerlijk aan de slag met een emmer en een netje aan de rand van de Oosterschelde. Op zoek naar dieren en wieren die er voorkomen. U leert over het ontstaan van het Nationaal Park, de schorren en slikken, de karrevelden en inlagen. En wat is nu eigenlijk een Nationaal Park?

Datum
17 en 24 mei van 9.00 - 11.00 uur
Locatie
MEC De Bevelanden en Goese Sas

 

Kennismakingsworkshops voor (nieuwe) natuurouders
Vindt u het leuk om op school actief te zijn met kinderen in de natuur? Kom dan naar het MEC en volg 2 workshops waarin u kennis maakt met het MEC, het lesmateriaal en verschillende veldwerkactiviteiten. De 2de workshop gaan we lekker naar buiten en uw kind(eren) mogen mee!

Datum
23 mei van  9.00 - 11.00 en op 31 mei van 14.30 - 16.30
Locatie
MEC De Bevelanden

 

Vlinders & Bijen
Tijdens deze cursus leert u over het leven van de vlinder en de bij. De imker zijn bijenvolk zien en we brengen een bezoek aan het vlinderpad van Natuurmonumenten. Ook gaat u gaat aan de slag met het lesmateriaal.

Datum
31 mei en 7 juni van 9.00 - 11.00 uur
Locatie
MEC De Bevelanden, Natuurmonumenten Kwadendamme
 

Vogels
Samen met een vogelaar op pad om de verschillende vogels in uw omgeving te ontdekken. Aan bod komt o.a. de bouw van een vogel, wat ze eten, trekvogels en natuurlijk hoe u een vogelexcursie voor de leerlingen op school organiseert.
 

Datum
14 en 21 juni an 9.00 - 11.00 uur
Locatie
MEC De Bevelanden, De Dee bij Kattendijke

 

 

Wilt u meer informatie of aanmelden neem dan contact met ons op.